keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Avoimuus sosiaalisessa mediassa

Millaista avoimuutta sosiaalinen media tarjoaa? Mikä avoimuudessa pelottaa? Mitä kaikkea se mahdollistaa? Miten maailma on muuttunut sosiaalisen median myötä?
M: Kaikenlaista avoimuutta laidasta laitaan. Jos on liian avoin ja jakaa liikaa asioitaan, ne voivat joutua vääriin käsiin. On mahdollista että jokainen pystyy tarkastelemaan sitä, mitä olet jakanut. Nykyään sosiaalinen media helpottaa ihmisten sosialisointia keskenään internetin välityksellä.
T: Liika avoimuus voi pahimmassa tapauksessa tuoda tuntemattoman ovellesi, rikkoa oman "oikean" elämäsi rauhan ja yksityisyyden, tulla ahdistutetuksi nurkkaan. Netissä voi keskustella kenen tahansa kanssa, ja yksityisyyttä ei kohta enää tunneta, tai jotain sinne päin. Ihmiset jakavat sellaisia asoita joita eivät kertoisi kellekään oikeassa elämässä. On kuitenkin mahdollisuus tavata uusia persoonia netin välityksellä eri puolilta maailmaa, joilla on samoja kiinnostuksen kohteita kuin sinulla, ja se on hienoa.

Millaista informaatiota jaetaan helposti? Tarkastele Facebook-seinääsi yhden päivän ajan, samoin mahdollisesti Tumblria ja Twitteriä (jos sinulla on tili). Millaista tietoa jaetaan, miten jaettava tieto valikoituu?
M: Kuulumisia, ajatuksia, mielipiteitä. Ihmiset jakavat päivittäisiä tekojaan, sekä juuri ajatuksiaan. Kuvat sekä kiertoviestit ovat myös yleisiä.
T: Kiertoviestejä, ilmoituksia että missä ollaan ja missä ne bileet pidetään -päivityksiä... Kuulumisia, kuvia ja hauskoja linkkejä kuitenkin eniten jaetaan omalla seinälläni.

Miten sosiaaliseen mediaan tuotetaan tietoa? Ketkä tuottavat tietoa? Miten tiedon tuottaminen on eriytynyt (kuka tekee, millaista tekee, miksi)?Millaista tietoa sosiaalisen median kautta olisi mukava saada? 
M: Ihmiset kirjoittavat palstoille tai juuri Facebookin tapaisille alustoille ja jakavat tiedot joko kaikille tai tietyille henkilöille. Tietoa tuottavat miltei kaikki. Tiedon eriytyminen vaihtelee, ja sosiaalisen median kautta olisi hyvä saada enemmän tietoa itseään kiinnostavista asioista, tai sellaisista asioista joista on itselle jotain hyötyä.
T: Lähes kaikki tuottavat jonkinlaista tietoa sosiaalliseen mediaan, ehkä alustasta riippuu mitä tietoa ja kuka sinne tuottaa. Mukavaa on tietenkin saada tietoa sellaisista aiheista jotka koskettavat itseään jollakin tasolla.
Millaista elämä olisi ilman sosiaalista mediaa?
  M: Ihmisten kanssa tulisi enemmän sosialisoitua eri lailla, kuten tavattaisiin enemmän kasvokkain, puheluita tms. olisi enemmän
T: Tulisi taas oikeasti soitettua tai kirjoitettua käsin kirjeitä toisille ihmisille, ei tulisi istuttua niin paljon kotona koneen ääressä.
Mihin sosiaalinen media on menossa?
M: Siihen että melkein kaikki vauvasta pitäen käyttävät sosiaalista mediaa.
T: ^True dat. Yksityisyys on tosiaan häviämässä.


Missä menee hyvän maun raja? Milloin jakaa liikaa?

T: "P*llu haisee", "kävin just paskalla, tuli kunnari", "pomo on kuspää" -- siinä menee raja.
M: ^sama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti