torstai 12. syyskuuta 2013

someilua 12-9-2013

Tarkastele Harto Pönkän Slideshare-esitystä "Sosiaalisen median katsaus." (linkki FB-ryhmässä)
Diassa 3 esitetään suomalaisten nuorten käyttämiä some-palveluja. Mitä palveluista et tunnista vielä? Mitä tunnistat? Mitä käytät?

- Tiitu:En tunnista seuraavia palveluita : Findacne, Indiedays, Ylilauta, Mikseri.net. Loput tunnistan, ja niistä käytän Facebookia, tumblria, IRC-galleriaa, Bloggeria, Iltalehteä sekä Last.fm:ää.
Marianne: Soundcloud ja Findance eivät ole tuttuja. FB,IRC-Galleria,Tumblr,Blogger,Iltalehti,Youtube ja Iltasanomat ovat sivuja joita käytän. Loput tiedän muuten vain.
Määrittele itsesi some-käyttäjänä (dia 4 apuna).
- T:"Aktiivinen" some käyttäjä

M: Sama^
Millainen sinun some-identiteettisi on? Kirjoitatko omalla nimellä ja naamalla? Milloin kirjoitat nimimerkillä?
- T:Kirjoitan useimmiten omalla naamallani ja nimimerkillä, ja käytän oikeaa nimeäni vain kun se on mielestäni tarpeen

M: Yleensä käytän nimimerkkiä sekä omaa naamaa.


Tarkastele omaa Facebook-käyttäytymistäsi. (dia 10)
- T:Kuulun Naamakirjassa julkisiin sekä salattuihin ryhmiin. Tykkään siellä yrityksistä, peleistä,  julkkiksista sekä bändeistä. Harvoin käytän Facea tiedonhakuun. Liityn tapahtumiin jos minut niihin kutsutaan, ja useimmiten myös niihin osallistun paikanpäällä. Tuttujen ihmisten kanssa tulee käytettyä chattia.

M: Kuulun sekä julkisiin että salattuihin ryhmiin. Tykkäilen suunnilleen kaikkia asioita, harvemmin käytän Facebookia tiedonhakuun(ellen etsi vaikka jotain henkilöä). Chattia käytän enemmän tuttujen kanssa.

Tarkastele diaa 28, varsinkin jos sinulla on älypuhelin. Mitä sinä olet tehnyt mobiilisti?
T:Olen harvoissa tapauksissa tarkistanut sähköpostini ja naamakirjan kännykällä, mutta muuten en käytä mitään mobiilisti.

M: Olen päivittänyt Facebook-tilaani.

Lopuksi kalenterit:
Missä ja miten kannattaa sopia tapaamisia? Mikä some-palvelu olisi siihen kätevin? Miksi? Miltä dood.le tuntui käyttää tai käyttöjärjestelmänä? Vai onnistuuko tapaamisten sopiminen esim. Facebookissa tai pelkästään puhelinsoitolla?

- T:Minusta pienen ryhmän tapaamisten sopiminen hoituu hyvin Facessa, puhelimitse tai kasvotusten, mutta isommat tapaamiset on varmasti helppoa hoitaa Doodlella, kunhan sitä oppii käyttämään kunnolla. Se määrittää helposti ja nopeasti sopivimman päivämäärän tapaamiselle kaikkien osallistujien kesken.
M:Sama^
 Milloin GoogleCalendar toimii? Kannattaako sitä käyttää? Onko sinulla tarvetta/käyttöä internetkalenterille?

- T:Se toimii aina, ja sitä kannattaa käyttää jos on kiireinen ihminen ja menoa on jokaiseen suuntaan. Minulla itselläni ei juuri nyt olisi paljoa käyttöä sille mutta ehkä jonain päivänä.
M:Minulla ei ole tarvetta internetkalenterille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti